Een dringende uitgave waar je het budget niet voor hebt?

Als een grote kost zich opdringt en er geen tijd is om te sparen, dan kan je een consumentenkrediet aangaan. Deze kleine lening betaal je in schijven terug.

Ontvang een offerte

 

Bezint eer ge begint

Een consumentenkrediet is net zoals andere kredieten niet gratis. Je betaalt kosten en interesten terug, bovenop het geleende bedrag. Bekijk je situatie dus op een objectieve manier: kan de kost wachten? Is sparen misschien ook een optie? Als het antwoord twee keer negatief is, dan kan een consumentenkrediet soelaas bieden. Bespreek je situatie met je makelaar, zodat hij gedegen advies kan geven en een haalbaar voorstel op maat kan samenstellen.

Ga na welke lening het best is voor jouw situatie. Vraag raad aan je makelaar.

Kies je voor een klassieke lening op afbetaling of een kredietopening met je kredietkaart of zichtrekening? Wees je goed bewust van de afbetalingstermijnen, interesten en bijkomende kosten.

Contact

Een klassieke lening op afbetaling of een kredietopening?

Consumentenkredieten bestaan in verschillende vormen. Je kan een gewone lening op afbetaling aangaan, waarbij je een som geld ontvangt die je dan binnen een bepaalde periode moet terugbetalen. Daarbovenop komen interesten en kosten. De duur van een dergelijke lening is wettelijk beperkt en is afhankelijk van het geleende bedrag. Een andere optie is een kredietopening. Dat betekent dat je met een kredietkaart of je zichtrekening in het rood gaat. Het bedrag onder nul leen je dan eigenlijk van de bank. Ook op dit bedrag betaal je interesten en kosten. Daarnaast bestaat er ook nog verkoop op afbetaling, overbruggingskrediet en leasing. Er zijn dus heel wat mogelijkheden.
 

Een consumentenkrediet of een hypothecaire lening?

Gaat het om een groot bedrag voor verbouwingen of investeringen in je woning? Misschien is een hypothecaire lening dan een beter idee. De interestvoet is meestal een stuk lager en de terugbetaling kan worden gespreid over een langere periode dan bij een consumentenkrediet. Anderzijds is een consumentenkrediet sneller terugbetaald, zijn er minder waarborgvereisten en kan je de lening vaak eenvoudiger verkrijgen bij de kredietgever. Laat je bijstaan door een expert.

Jouw makelaar weet perfect welke lening het best bij je past.

Geld lenen kost ook geld. Ga dus niet overhaast te werk, maar vraag je makelaar wat je opties zijn en welke de meest veilige voor jou is.

Contact