Verzekeringen

Een auto-ongeval, verlies van uw bagage op reis of uw hond die de gloednieuwe sofa van de buurvrouw vernielt. Verzekeringen zijn belangrijk om ons te beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen. Toch bestaan er nog veel misvattingen die ons ervan weerhouden om een verzekering af te sluiten. En dat kan u wel eens duur komen te staan. Laat u zich ook vangen aan één van volgende mythes?

1. “Ik heb geen verzekering nodig, want de kans dat iets gebeurt is te klein”

Dit is de meest voorkomende reden waarom we geen verzekering aangaan. Veel mensen denken te vaak dat ze onaantastbaar zijn. Toch schuilt gevaar of schade meestal in een onverwachts hoekje. Neem daarom geen onnodige risico’s, maar investeer in een degelijke verzekering voor mocht er toch iets gebeuren. Dat kan u op termijn heel wat centen besparen.

2. “Wanneer ik een claim indien, gaat mijn premie omhoog”

Wanneer een schadegeval zich  voordoet en u een beroep doet op uw schadeverzekeraar, dan bestaat de kans inderdaad dat uw premie zal stijgen. Dit is echter afhankelijk van uw verzekeraar, het type verzekering en de omstandigheden waarin het schadegeval zich heeft voorgedaan. Bespreek de voorwaarden goed met uw verzekeraar voordat u een verzekeringsovereenkomst afsluit. 

3. “Hoe goedkoper mijn premie, hoe minder dekking ik geniet”

Een goedkopere premie betekent niet per se minder dekking. Sommige verzekeraars bieden een goedkoper tarief aan voor dezelfde dekking. Sluit dus niet zomaar de eerste, de beste polis af, maar vergelijk de prijs-kwaliteit van de verzekeringen bij verschillende verzekeraars. Uw portemonnee zal u dankbaar zijn. 

4. “Als ik eenmaal verzekerd ben, hoef ik niks meer te doen”

U wordt een jaartje ouder, u wordt mama of papa, u heeft een nieuwe wagen … Allemaal factoren die een invloed hebben op uw verzekering. Daarom is het belangrijk om uw verzekeringen regelmatig te laten herzien zodat uw verzekeringsbehoeften nog steeds worden vervuld. Zo komt u niet voor vervelende verrassingen te staan. 

5. “Mijn verzekering dekt alles”

Elke verzekering heeft uitsluitingen en franchises. Dat laatste is een deel van dekking dat u sowieso zelf moet betalen. Het is belangrijk om te weten wat er wel en niet gedekt wordt, voordat u een schadeclaim indient. Daarnaast kunt u overwegen om andere verzekeringen aan te gaan om eventuele leemtes in uw verzekering op te vullen. 

Laat u niet vangen, laat uw verzekeringsmakelaar u bijstaan

Een verwittigd persoon is er twee waard. Laat u dan ook goed informeren over verzekeringen. Wij helpen u graag verder met advies op maat. 
 

Contact