Torenhoge ziekenhuiskosten? Dek je in met een hospitalisatieverzekering.

Een ziekteverzekering dekt niet alle medische kosten. Zorg voor gemoedsrust bij ziekte of een ziekenhuisopname dankzij een hospitalisatieverzekering.

Ontvang een offerte
 

 

Een ziekteverzekering of hospitalisatieverzekering?

Een hospitalisatieverzekering is niet hetzelfde als een ziekteverzekering. Een ziekteverzekering sluit je automatisch af bij het ziekenfonds waarbij je bent aangesloten, wat overigens verplicht is in België. Met een ziekteverzekering zijn echter niet alle medische kosten gedekt. Vaak word je gedeeltelijk terugbetaald en moet je zelf instaan voor de overige kosten. Bij chronische ziekte, ernstige medische problemen of dure medicatie kan het prijskaartje snel hoog oplopen. Met een aanvullende hospitalisatieverzekering voorkom je onaangename verrassingen en krijg je veel meer financiële ondersteuning.
 

Een aanvullende hospitalisatieverzekering voorkomt hoge ziekenhuiskosten.

Na tussenkomst van de verplichte ziekteverzekering betaalt een hospitalisatieverzekering de overige medische kosten terug. Geen overbodige luxe bij een ziekenhuisopname, dure medicatie of supplementen en erelonen.

Contact
 

 

Waarom bij een verzekeringsmakelaar en niet bij een ziekenfonds?

De verplichte ziekteverzekering sluit je automatisch af bij een ziekenfonds. Je kan je hospitalisatieverzekering ook bij je ziekenfonds aangaan, maar eigenlijk is het interessant om hiervoor naar een verzekeringsmakelaar te stappen. Makelaars kunnen namelijk meer dekkingen aanbieden dan ziekenfondsen. Zo wordt het remgeld door privéverzekeraars vaak tot 100% terugbetaald en bij ziekenfondsen niet. Uiteraard, hoe meer waarborgen en dekkingen de verzekering bevat, hoe hoger de premie kan zijn. De kostprijs kan ook verschillen per verzekeringsmaatschappij. Laat je dus goed bijstaan door een onafhankelijke verzekeringsmakelaar die voor jou op zoek gaat naar de verzekering die het beste past bij jouw situatie.
 

Wat wordt door de hospitalisatieverzekering gedekt?

Afhankelijk van de aanbieder worden verschillende zaken door de hospitalisatieverzekering gedekt, bovenop wat de ziekteverzekering terugbetaalt. Denk daarbij aan de medische kosten bij een ziekenhuisopname, vaak ook voor eenpersoonskamers, de kosten voor de voor- en nabehandeling van de opname, de medische kosten voor de behandeling van een (erkende) zware ziekte, onvoorziene medische kosten in het buitenland, repatriëren door ziekte, … Jouw verzekeringsmakelaar kan jouw situatie het beste inschatten en jouw een oplossing op maat voorstellen. 
 

Je gezondheid is belangrijk.

Iedereen wordt ooit wel eens in het ziekenhuis opgenomen. Dat op zich is al erg genoeg. Achteraf een peperdure rekening voorgeschoteld krijgen, dat wil je liever niet. Met een hospitalisatieverzekering is dat deeltje van je zorgen alvast weg.

Contact