Bescherm je dierbaren door een bedrag voor hen te laten verzekeren

Verzeker een bepaald kapitaal dat je naasten ontvangen na jouw overlijden. Zo kunnen ze de uitvaartkosten en successierechten betalen, maar misschien is het voor hen ook een financieel duwtje in de rug.

Ontvang een offerte
 

 

Je kiest zelf hoeveel je verzekert en voor hoelang

Wanneer één van de kostwinners van het gezin wegvalt door overlijden, kan het gezin in een moeilijke financiële situatie terechtkomen. Wie dat voor zijn geliefden wil vermijden, kan een overlijdensverzekering afsluiten. Je bepaalt zelf welk bedrag je wil laten verzekeren en voor hoelang. Als je overlijdt, komt dit bedrag vrij en kunnen de begunstigden het gebruiken om kosten die gepaard gaan met je overlijden te betalen en hun levensstandaard te kunnen behouden. Ben jij de grootste kostwinner in huis? Dan kan dit een interessante polis voor jou zijn. Bij heel veel maatschappijen kan het contract tijdens de looptijd worden aangepast aan veranderende noden. Het minimaal verzekerde kapitaal bedraagt 5000 euro.
 

Verlicht de (financiële) pijn van je nabestaanden.

Als kostwinner doe je er goed aan een appeltje voor de dorst voor je nabestaanden te laten verzekeren. Bij jouw overlijden komt het kapitaal vrij en kunnen ze dit gebruiken voor je uitvaartkosten en hun eigen toekomst.

Contact
 

Wat wordt niet gedekt door de overlijdensverzekering?

Kies je er zelf voor om uit het leven te stappen binnen het eerste jaar na de start van het contract, ben je gestorven door geweld waaraan je zelf hebt deelgenomen, of kom je om het leven door een oorlogsgebeurtenis of opzettelijke daad, dan zal de overlijdensverzekering niet tussenkomen. Je kan overigens kiezen voor een tijdelijke of levenslange overlijdensverzekering en bepaalt zelf wie de begunstigde(n) zijn. Om het kapitaal te kunnen ontvangen, moeten de begunstigden een uittreksel uit de overlijdensakte aan de verzekeringsmaatschappij bezorgen.

Waarvan is de premie afhankelijk?

Hoe jonger je bent, hoe lager het risico dat je overlijdt en hoe lager de premie dus zal zijn. Maar ook het verzekerde kapitaal en de gezondheidstoestand spelen een belangrijke rol. Daarnaast is het ook belangrijk te vermelden dat je steeds je verzekerde kapitaal kunt afkopen tijdens het contract met een afkoopvergoeding van maximaal 5%. Je betaalt ook een taks van 2% op de door jou gestorte premies.

Laat je overlijdensverzekering op maat samenstellen.

Een overlijdensverzekering kan je perfect naar je hand zetten. Je kiest zelf de looptijd en het verzekerde kapitaal. Geschikt voor elke fase van het leven.

Contact