Geniet tot 64% fiscaal voordeel

Bij het VAPZ kies je zelf hoeveel je betaalt en wanneer voor jouw aanvullend pensioen. Bij ziekte of een ongeval keert een Sociaal VAPZ je ook een vervangingsinkomen uit.

Ontvang een offerte
 

Voor wie minder belastingen wil betalen

Elke zelfstandige in hoofdberoep en zelfstandige in bijberoep die voldoende sociale bijdragen betaalt, kan een vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen opbouwen. Dankzij deze verzekering bouw je een aantrekkelijk extra pensioen op in combinatie met een waarborg bij overlijden. Het is ook fiscaal zeer voordelig om via deze weg te sparen. Je jaarlijkse bijdrages zijn immers 100% fiscaal aftrekbaar als beroepskost en je hebt een gewaarborgd rendement van 0,75% tot je pensioen.

Betaal minder belastingen én spaar voor je pensioen.

Twee vliegen in één klap. Met het VAPZ bouw je een aanvullend pensioen op en geniet je een mooi fiscaal voordeel. Laat je adviseren door je verzekeringsmakelaar.

Contact

Extra beschermd met een Sociaal VAPZ (SVAPZ)

Je kan bij VAPZ kiezen tussen een gewoon VAPZ met enkel pensioenopbouw of een Sociaal VAPZ met extra bescherming bij arbeidsongeschiktheid. Je kan starten met het Sociaal VAPZ tot je 54 jaar bent. Een gewoon VAPZ kan je ook daarna nog afsluiten, maar je begint met beiden best zo snel mogelijk, zodat je een groter kapitaal kunt opbouwen en veel meer belastingen kunt besparen op lange termijn.

Wanneer wordt het VAPZ uitbetaald?

Het VAPZ wordt uitbetaald wanneer je met pensioen gaat. Je krijgt op dat moment minstens je premies voor pensioenopbouw terugbetaald en wellicht ook nog een mooi rendement. De premies die je stort hebben een plafond van 8,17% van het netto belastbaar beroepsinkomen van drie jaar geleden, met een absoluut maximum van 3.291,30 euro. Voor het Sociaal VAPZ ligt dit een beetje hoger. Voor starters gelden andere berekeningen. Voor meer info of een simulatie kan je bij je verzekeringsmakelaar terecht! 

 

Vraag een simulatie van je VAPZ aan.

Wil jij graag weten hoeveel je kan sparen met VAPZ en waarvoor je in aanmerking komt? Neem dan vrijblijvend contact op met je makelaar, die helpt je graag verder.

Contact