Bescherm je werknemers met een verzekering Arbeidsongevallen

Als werkgever ben je verplicht een verzekering Arbeidsongevallen te nemen voor je medewerkers om hen te beschermen tegen de financiële gevolgen van een arbeidsongeval of een ongeval op weg van en naar het werk.

Ontvang een offerte
 

 

Een ongeval op de werkvloer is snel gebeurd

Werkgevers zijn verplicht een arbeidsongevallenverzekering te nemen voor hun werknemers. Deze polis beschermt hen tegen de financiële gevolgen van letsels die ze oplopen op de werkvloer of tijdens het woon-werkverkeer. Als zij door het ongeval arbeidsongeschikt zijn, tijdelijk of voltijds, wordt een deel van hun inkomen gewaarborgd. Ook medische en farmaceutische kosten kunnen worden terugbetaald. In geval van overlijden krijgt het gezin een rente uitgekeerd.
 

De arbeidsongevallenverzekering is de enige verplichte verzekering voor werknemers.

Een ongeval is snel gebeurd. Met deze verzekering zijn je medewerkers zeker van een inkomen wanneer ze arbeidsongeschikt worden verklaard door een arbeidsongeval.

Contact

Voordelen voor de werkgever

Hoewel de verzekering Arbeidsongevallen voor de werkgever verplicht is voor elke medewerker op de payroll, biedt deze polis ook enkele voordelen. Zo zijn de premies fiscaal aftrekbaar als beroepskosten en bestaat er een online tool om het dossier te beheren en zelf ongevallen aan te geven aan de verzekering.
 

Wat wordt niet gedekt door de arbeidsongevallenverzekering?

Deze verzekering dekt enkel lichamelijke schade en medische en farmaceutische kosten. Materiële schade die wordt veroorzaakt aan kledij of voertuigen wordt niet gedekt. Ook het bedrag voor medische kosten boven het RIZIV-tarief en de opleg voor een één- of tweepersoonskamer wordt niet terugbetaald. Mentale schade of ongevallen die door het slachtoffer opzettelijk zijn veroorzaakt, worden ook niet vergoed. De vergoeding die wordt uitbetaald bedraagt maximaal 90% van het basisloon (met een wettelijk plafond) en wordt bovendien nog onderworpen aan sociale zekerheidsbijdragen en bedrijfsvoorheffing.
 

 

Vraag meer informatie over de verzekering Arbeidsongevallen.

Je verzekeringsmakelaar geeft je graag advies over de arbeidsongevallenverzekeringen en bezorgt je een voorstel op maat.

Contact