Laat je belangen behartigen in geval van een geschil

Wanneer een gebeurtenis of ongeval leidt tot een geschil heb je misschien wel juridische hulp nodig. Met een rechtsbijstandverzekering worden jouw rechten verdedigd en eventuele rechtsplegingskosten vergoed.

Ontvang een offerte
 

Wat is de rechtsbijstandverzekering?

Een ongelukje is snel gebeurd en wordt misschien al gedekt door één van je verzekeringen, maar wat als dat leidt tot een juridisch geschil? Gerechtskosten kunnen hoog oplopen als het conflict uit de hand loopt. Met een rechtsbijstandverzekering zal je verzekeraar opkomen voor jouw rechten en belangen en worden eventuele gerechtskosten en erelonen vergoed. Je verzekeraar zal eerst proberen om tot een minnelijke schikking te komen, omdat dit voor iedereen beter is. Als dat niet lukt, worden juristen en advocaten ingeschakeld.
 

Een geschil? Een rechtsbijstandverzekering vergoedt de gerechtskosten.

We hopen dat het niet zo ver moet komen, maar een ongeval of gebeurtenis kan leiden tot een juridisch geschil. Door een rechtsbijstandverzekering te nemen, zal je verzekeraar jouw belangen behartigen.

Contact

 

Een aanvullende of alleenstaande rechtsbijstandverzekering?

Deze verzekering wordt vaak aangeraden als aanvullende verzekering op een andere verzekering, zoals een auto-, brand- of familiale verzekering. Dat betekent dat je enkel een beroep kunt doen op je rechtsbijstandverzekering als het geschil rechtstreeks samenhangt met de hoofdverzekering. Breekt iemand zijn been op de stoep voor je woning en komt het tot een juridisch geschil, dan kan je enkel de rechtsbijstand van je familiale verzekering aanspreken. Je kan uiteraard ook een alleenstaande rechtsbijstandsverzekering nemen die een breder toepassingsgebied heeft. Dat betekent echter niet automatisch dat je dekking dan groter is dan wanneer je voor een aanvullende rechtsbijstandverzekering kiest. Laat je dus bijstaan door je verzekeringsmakelaar om de juiste keuze te maken.
 

 

Wanneer is een rechtsbijstandverzekering nuttig?

Zodra er sprake is van een juridisch geschil of conflict, kan de rechtsbijstandverzekering je al heel wat kopzorgen besparen. De tegenpartij contacteren, een expert laten komen, discussiëren over de aansprakelijkheden en schadevergoedingen, de schadevergoeding effectief verkrijgen … Dat klinkt als werk voor een jurist of advocaat, toch? Met een rechtsbijstandverzekering hoef je je hier niets van aan te trekken. Je verzekeraar onderneemt voor jou de nodige stappen om je deze rompslomp te bepalen. Met deze verzekering word je ook geholpen wanneer de tegenpartij in onrecht niet-verzekerd of onvermogend blijkt te zijn om de schadevergoeding te betalen, of als je voor de politierechter moet verschijnen voor een verkeersboete en je je graag wil laten bijstaan door een advocaat.
 

De rechtsbijstand als aanvullende of alleenstaande verzekering?

Laat je bijstaan door een verzekeringsmakelaar om de juiste keuze te maken. Op basis van jouw situatie en je behoeften kan je makelaar je gericht advies geven over de juiste rechtsbijstandverzekering.

Contact