Bouwplannen? Loop geen risico's met een werfverzekering

Bent u als bouwheer zeker in orde bij de opstart van een nieuwe werf? Kunt u op uw beide oren slapen over de samenwerking met uw aannemers? U bent namelijk telkens verantwoordelijk voor de schade aan uw gebouw of het gebouw van uw buren. Of het nu gaat om de bouw van een industrieel pand, kantoor of woning. Om u in te dekken tegen mogelijke schadekosten, is de ABR-polis of werfverzekering zeker geen overbodige luxe.

ABR-verzekering? Wat is het juist?

Met een verzekering alle bouwplaatsrisico’s beschermt u maximaal uw werf als eigenaar of bouwheer. Zo vallen uw zorgen over aansprakelijkheid deels weg bij schade of mogelijke conflicten. Tijdens bouwwerken zijn er namelijk veel partijen betrokken die fouten kunnen maken. Bovendien kunnen bijvoorbeeld ook brand, weersomstandigheden of schade door derden roet in het eten gooien.

Mijn ABR-polis, mijn zekerheid

De aansprakelijkheid als bouwheer ligt telkens in uw eigen handen. Dankzij de werfverzekering blijft u gerust tijdens de bouwwerken. Alle schade is gedekt: van storm tot brand, van diefstal tot materiële schade. Zelfs bij burenhinder komt deze verzekering tussen. Daarnaast beschermt deze polis ook andere partijen die deelnemen aan de werkzaamheden wanneer er een ongeval plaatsvindt. Maar een gewaarschuwd persoon is er twee waard. Bij opzettelijke schade, overtredingen of onvoorziene omstandigheden, zoals een arbeidsconflict, wordt dit niet vergoed. Er bestaan ook uitzonderingen bij arbeidsongevallen. Vraag dus zeker na bij uw verzekeraar of uw ABR-polis de schade dekt. Is dat niet het geval dan heeft u misschien een extra verzekering nodig.

Last minute wijzigingen, we’ve got your back!

De polis alle bouwplaatsrisico’s kunt u eenvoudig aanpassen. Let wel op, het is van belang om de polis af te sluiten nog voor de werken beginnen. Komt er last minute nog een aannemer bij of loopt het project toch wat uit? Blijf in contact met uw verzekeraar die uw werfverzekering in no time up-to-date houdt. Moeten er na de voorlopige oplevering nog een aantal kleine zaken afgerond worden, dan zijn deze ook gedekt. De onderhoudsperiode duurt meestal zo’n twaalf maanden.

Prijskaartje van een ABR-polis

Gezien de werfverzekering telkens op maat gemaakt wordt, is er geen vaste prijs te bepalen. Iedere verzekering hangt af van het soort verbouwing, het aantal onderaannemers, de omvang van het project en de waarde van de werf. Zit u nog met vragen over de werfverzekering of ABR-polis? Het verzekeringsteam staat voor u klaar. Met een gepersonaliseerd voorstel zorgen wij ervoor dat u elke dag met een gerust hart op de werf staat.