Een familiale verzekering

Liet u per ongeluk de dure Chinese vaas van uw buurvrouw vallen? Heeft uw peuter de televisie van uw beste vriendin vernietigd met de afstandsbediening? Of heeft u als voetganger een verkeersongeval veroorzaakt? Vervelende situaties die gepaard gaan met nog vervelendere kosten. Bescherm uzelf en uw gezin tegen deze dure akkefietjes met een familiale verzekering.

Wat is een familiale verzekering?

Een familiale verzekering beschermt u en uw gezin tegen de materiële en lichamelijke schade die jullie aanbrengen bij anderen. En neem dat gerust letterlijk, want ook schade veroorzaakt door uw huisdier valt binnen de dekking. In sommige gevallen mag u zelf rekenen op bescherming voor uw drones en boten. Controleer hiervoor goed uw polis met uw verzekeringsmakelaar.

Welke schade dekt een familiale verzekering? </h2>

De familiale verzekering dekt de materiele en lichamelijk schade aan derden wanneer:  

  • het schadegeval plaatsvindt in de privésfeer. Komt u iets tegen tijdens uw professionele activiteiten, dan valt dat meestal onder de arbeidsongevallenverzekering.
  • de schade is toegebracht aan leden buiten uw gezin en hun goederen.

Gaat het daarentegen om schade aan één van uw gezinsleden,  dan rekent u niet op de dekking van de familiale verzekering. Hieronder vallen ook personen die tijdelijk bij u verblijven, of kinderen waarover u tijdelijk toezicht heeft. Schade die wordt gewaarborgd door een andere, wettelijk verplichte verzekering valt ook buiten de polis.

Is een familiale verzekering verplicht?

Een familiale verzekering is niet verplicht. Toch is het aanbevolen dergelijke verzekering af te sluiten. Wist u dat 80% van de Belgische gezinnen een familiale verzekering heeft? Een ongeluk is snel gebeurd en de kosten kunnen snel oplopen. Een familiale verzekering is in dat geval een geluk bij een ongeluk!

Hoeveel kost een familiale verzekering?

De prijs van een familiale verzekering is verschillend per verzekeraar en hangt natuurlijk af van de mate van dekking die u wenst. Gemiddeld genomen bent u met een premie tussen de €80 en €110 euro per jaar al mooi verzekerd. Dit is dus een peulschil in vergelijking met de kosten die u betaalt bij het veroorzaken van een schadegeval.

Wilt u ook een familiale verzekering?

Wilt u ook kiezen voor veiligheid met een familiale verzekering? Contacteer uw verzekeringsmakelaar voor meer informatie!

Contact