Gewaarborgd inkomen: een must-have verzekering voor zelfstandigen!

Als zelfstandige geniet je van de vrijheid om je eigen baas te zijn, je passies na te jagen en je werkuren zelf in te delen. Maar deze vrijheid komt met verantwoordelijkheden en risico’s, vooral wat betreft je financiële zekerheid. Wat gebeurt er met je inkomsten als je plots niet meer kan werken door ziekte of een ongeval? Een verzekering gewaarborgd inkomen is voor jou een slimme zet!

Wat is een verzekering gewaarborgd inkomen?

Een verzekering gewaarborgd inkomen biedt je een financieel vangnet wanneer je door onvoorziene omstandigheden niet kan werken. Dit type verzekering garandeert dat je een aanvullend inkomen ontvangt bovenop de uitkering van je ziekenfonds. Op die manier kan je je levensstandaard behouden zonder je zorgen te maken over je financiële toekomst.

Voordelen van de verzekering gewaarborgd inkomen

Deze verzekering beschermt je dus tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Maar daarnaast zijn er nog wat voordelen aan deze verzekering verbonden:

  • Vervangend inkomen: je ontvangt een maandelijks bedrag waardoor je je huidige levensstandaard kan behouden
  • Fiscale voordelen: de premies zijn volledig aftrekbaar, wat betekent dat je jaarlijks minder belastingen betaalt
  • Gemoedsrust: je weet dat je financieel gedekt bent, zelfs in moeilijke tijden. Zo slaap je steeds op beide oren

Wanneer is je inkomen verzekerd?

Met een polis gewaarborgd inkomen is je inkomen verzekerd in geval van ziekte of een ongeval. Het zit namelijk zo dat je standaarduitkering als zelfstandige vaak beperkt wordt tussen de €900 en €1500 euro. En dat is aanzienlijk minder dan wat werknemers in loondienst ontvangen. Dankzij de polis gewaarborgd inkomen vul je dit verschil dus aan, wat essentieel is om je financiële stabiliteit te waarborgen.

Voor wie is deze verzekering gewaarborgd inkomen interessant?

Voor elke zelfstandige in hoofdberoep is deze verzekering een onmisbare bescherming. Onderzoek aan het RIZIV toont aan dat één op twee Belgen ooit langer dan een maand arbeidsongeschikt is. Als zelfstandige heeft dit een financiële impact. Want wat gebeurt er met je inkomen en je klanten? Ook je zakelijke operaties lijden hieronder. Gelukkig kan je dan het financiële gedeelte opvangen met de polis gewaarborgd inkomen.

Kostenplaatje? Een investering in je toekomst!

De kosten van de verzekering zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals je leeftijd, werkervaring, je loon en het risiconiveau van je beroep. Hoe jonger je bent wanneer je de verzekering afsluit, hoe voordeliger de premie. Kortom, het is een investering in je toekomst waardoor je extra beschermd bent tegen grote, financiële verliezen.

Ben je ervan overtuigd dat je een verzekering gewaarborgd inkomen kan gebruiken of wens je vrijblijvend meer informatie te ontvangen? Wij staan klaar om je te adviseren en ervoor te zorgen dat je met een gerust hart je persoonlijke én professionele leven kan leiden.