Veilig de feestdagen door

De feestdagen staan voor de deur. Een periode vol gezelligheid, lekker eten en samenzijn met familie en vrienden. Maar midden in al die feestvreugde schuilt ook een verhoogd risico op diefstal, brandgevaar en cybercrime. Geen zorgen, wij sommen enkele praktische tips op waarmee u veilig en zorgeloos van uw feestdagen te genieten!

Bescherm uw woning tegen inbrekers

Veel mensen vieren kerst bij familie en vrienden en laten hun woning onbewoond achter. Het uitgelezen moment voor inbrekers om hun slag te slaan. Laat uw huis dan ook nooit achter in het donker, maar gebruik tijdschakelaars voor uw lichten. Een goed verlicht huis is een sterk afschrikmiddel voor dieven. Overweeg bewegingssensoren voor uw buitenverlichting zodat ze aanspringen bij beweging. Wees ook discreet over uw kerstplannen op sociale media. Ook inbrekers zijn online actief!

Voorkom brandgevaar

Tijdens de feestdagen maken we het graag gezellig met kaarsjes en sfeerverlichting. Kies dan ook voor brandveilige kerstdecoratie en houd kaarsen buiten het bereik van kinderen en huisdieren. Geniet u van een lekkere gourmet of fondue? Plaats de het fondue- of gourmettoestel op een niet-brandbaar oppervlak zo dicht mogelijk bij het stopcontact. Dat verkleint het risico dat iemand struikelt over de kabel en het toestel meesleurt. Overweegt u om vuurwerk aan te steken? Pols eerst op voorhand bij uw gemeente of dit is toegestaan. In veel Vlaamse gemeentes is dit namelijk al verboden.

Gezond verstand bij online winkelen

Vandaag bestellen we onze cadeaus massaal via het internet. Dat is makkelijk, gaat snel en je bespaart er heel wat tijd mee. Helaas bestaan er ook malafide websites die u proberen op te lichten met valse beloftes. Koop dus alleen bij bekende en betrouwbare winkels die goede reviews hebben. Via websites zoals Trustpilot kan je checken hoe veilig een webshop is. Gebruik daarnaast ook veilige betaalmethoden en controleer uw bankafschriften regelmatig.

Wie is er BOB?

Naast de bescherming van onze woning en bankkaart, is het ook essentieel om verantwoordelijk te vieren. Spreek daarom vooraf duidelijk af wie de rol van BOB op zich neemt en zich onthoudt van alcohol. Zo komt u na het feest zeker veilig thuis.

Artore Insurance begeleidt u door een veilig feestseizoen

Wilt u toch een extra bescherming tijdens deze speciale periode? Artore Insurance helpt u bij het kiezen van de juiste verzekering en garandeert u zo een veilige en zorgeloze feestperiode!