Verzekeringen in de zomer

De zomer is een zalige periode van reizen, gezellige avonden buitenshuis en lekker barbecueën met vrienden. Toch vormen inbraken, barbecueongelukken of stormschade soms een domper op de feestvreugde. Met volgende verzekeringen komt u zonder kleerscheuren de zomer door.

Een inboedelverzekering beschermt u tegen inbraken

Stel u voor: u geniet van een dagje zee, komt na een lange terugrit thuis en… er is ingebroken in uw woning. Wat een nachtmerrie! Beperk de schade en bescherm uw kostbare bezittingen met een inboedelverzekering. Een inboedelverzekering is een niet-verplichte verzekering die al het roerend goed in uw woning beschermt. Dat betekent: alles wat niet vaststaat in uw huis zoals meubilair, elektrische apparaten, voertuigen, huisdieren … Uw keuken, bad of ingebouwde vaatwas behoren dan weer niet tot uw inboedel. De verzekering beschermt uw goederen niet alleen tegen inbraak, maar vaak ook tegen brand, ontploffing, blikseminslag, en andere natuurrampen. Dus ook bij een fel zomeronweer zit u goed. Check zeker de voorwaarden in de polis bij uw verzekeringsmakelaar. Let op: heeft u het raam laten openstaan of bent u de deur vergeten op slot doen? Dan komt de verzekering niet tussen. De schade wordt namelijk enkel gedekt wanneer u deze niet had kunnen voorkomen.

Een familiale verzekering kan u beschermen tegen barbecueongevallen

Binnenkort een barbecuefeestje op de planning? Met volgende tips maakt u er een veilige festiviteit van:

  • Controleer voor het bakken uw barbecue op eventuele schade of slijtage
  • Plaats uw barbecue op een veilige ondergrond en uit de wind
  • Zorg voor voldoende afstand tussen uw barbecue en brandbare materialen (zoals planten)
  • Houd een brandblusser bij de hand
  • Laat de gril volledig afkoelen voordat u hem opruimt of opbergt

Ook al houdt u rekening met bovenstaande aandachtspunten, een ongeluk is nooit uitgesloten. Heeft u zich verbrand door fout van een derde? Dat kan je een beroep doen op de BA familiale van de aansprakelijke persoon. Natuurlijk komen in dat geval ook de verplichte ziekte- , ongevallen- en hospitalisatieverzekering tussen indien nodig.

De brandverzekering dekt uw woning tegen stormschade

Een fel zomeronweer brengt verse zuurstof in de lucht en is een welkome verfrissing voor de natuur. Maar een stevige storm (dit is een storm van windkracht zeven of hoger) kan lelijk huishouden en uw woning beschadigen. De brandverzekering dekt de schade aan uw huis veroorzaakt door stormweer, onweer en hagel, maar ook overstromingen en aardbevingen. Het biedt een tussenkomst voor alles wat muurvast zit aan de woning, zoals uw dakpannen of rolluiken. Is uw tuinmeubilair of barbecue beschadigd? Dan kan u een beroep doen op uw inboedelverzekering.

Wilt u zich ook een zorgeloze zomer verzekeren?

Contacteer uw verzekeringsmakelaar voor een grondig advies op maat.

Contact