Het verschil tussen een verzekeringsagent- en makelaar

Ons pad volledig zelf uitstippelen of de toekomst voorspellen met een glazen bol, het is een illusie. We zijn jammer genoeg niet in staat om te voorzien wat er ons zal overkomen, en net daarom zijn verzekeringen in het leven geroepen. Het is een soort veiligheid die je inbouwt voor alle risico’s die je mogelijk loopt. Bepaalde gebeurtenissen kunnen immers grote gevolgen met zich meebrengen en dan is het geen overbodige luxe om iets achter de hand te hebben. Beslist om je in te dekken? Dan kan je langsgaan bij een verzekeringsagent of een -makelaar.

Waarom verzekeringen?

Geen werkongevallen, auto-ongevallen of woningbranden, een utopische wereld als je het ons vraagt. Het leven loopt niet altijd van een leien dakje en daarom zijn verzekeringen allesbehalve overbodig. Keek je even uit het raam en reed je daardoor tegen je voorligger aan of vergat je de kookplaat uit te schakelen en gaat je hele huis in vlammen op? Het zijn momenten die je koste wat kost wil vermijden, en toch kunnen ze ieder van ons overkomen. Om de gevolgen van zulke gebeurtenissen zo goed mogelijk in te perken, gaan mensen verzekeringen aan.

 

Verzekeringen in allerlei vormen en maten 

Verzekeringen bestaan in alle soorten en maten, en sommigen zijn zelfs verplicht. Zo is een autoverzekering wettelijk verplicht wanneer je je op de openbare weg begeeft. Ook een werkongevallenverzekering moet je verplicht aangaan wanneer je bijvoorbeeld een poetsvrouw of een tuinman inschakelt, en ook een brandverzekering is een vaste waarde voor je woning. Een schuldsaldoverzekering daarentegen is niet bij wet verplicht, maar kan wel opgelegd worden via een contract. Daarnaast zijn er allerlei verzekeringen die helemaal geen verplichtend karakter kennen, maar vaak wel worden aangeraden. Een greep uit dergelijke verzekeringen: 

De gepaste verzekering aangaan

Verschillende soorten, maten en vormen dus. Je zou haast kunnen spreken van een wildgroei aan verzekeringen. De ene verzekering dekt net iets meer dan de andere, terwijl de ander dan weer guller is in zijn betalingen. De kleine lettertjes lezen en woord voor woord begrijpen wat er precies staat, is essentieel wanneer je een polis ondertekent. Heb je ook al zin om het te laten voor wat het is? De meeste mensen houden immers niet van uitzoeken en puzzelen. Verzekeringsagenten en -makelaars doen echter niets liever. Zij begeleiden jou in de zoektocht naar de geschikte verzekeringen. Maar heb je nu een verzekeringsagent of een verzekeringsmakelaar nodig?

Verzekeringsagent versus verzekeringsmakelaar

Een verzekeringsagent is, net zoals een makelaar, een échte specialist wanneer het aankomt op verzekeringen. Het verschil tussen beiden schuilt in hun onafhankelijkheid. Een agent is steeds verbonden aan een verzekeringsmaatschappij, terwijl een makelaar onafhankelijk werkt. Ben je voorstander van een bepaalde maatschappij, dan kan je gerust aankloppen bij een verzekeringsagent. Zij kennen immers alles over de producten van die ene maatschappij. Een uitgebreide dienstverlening, advies over kleine lettertjes en alle voorwaarden mooi in detail? Daar teken je voor bij een verzekeringsagent. Ben je dus niet gebonden aan een bepaalde maatschappij en wil jij gewoon het product dat het beste bij jou past, dan ga je beter te rade bij een verzekeringsmakelaar. Deze experten bekijken namelijk allerlei opties bij verschillende verzekeringsmaatschappijen en wegen deze vervolgens af tegenover de wensen en voorkeuren van de klant.  Voor een objectieve vergelijking en een verzekering op maat, zit je goed bij een verzekeringsmakelaar!

Contacteer ons gerust voor een afspraak

Contacteer ons