Wintercheck

De winter is in het land. De dagen zijn korter, de temperatuur kouder en de wegen gladder. Dat betekent dat het ook tijd is om uw auto voor te bereiden op de veranderende weersomstandigheden. Met volgende tips gaat u veilig de weg op en bent u volledig klaar voor dit seizoen.

1. Bandencontrole

Op koude winterdagen is niks gezelliger dan met een kop thee en goed boek onder een deken te kruipen. Toch moeten we regelmatig de natte en gladde wegen trotseren. Zorg er dus voor dat uw banden de juiste spanning hebben en dat het profiel diep genoeg is om een goede grip op de baan te hebben. Heeft het gesneeuwd? Overweeg dan om winterbanden aan te kopen. 

2. Controleer de vloeistoffen

Tijdens de winter kan de temperatuur schommelen, wat invloed heeft op de vloeistoffen in uw wagen. Het is daarom essentieel om uw vloeistoffen geregeld na te kijken en indien nodig bij te vullen. Denk zeker aan de motorolie, koelvloeistof en ruitenwisservloeistof.

3. Verlichting

De dagen zijn korter, het weer mistiger. Het is dus cruciaal dat de verlichting van uw wagen tiptop in orde is. Zorg ervoor dat alle lichten, inclusief richtingaanwijzers en remlichten, perfect werken om zowel uw eigen veiligheid als die van anderen te garanderen.

4. Verwarming en ontdooiing

De warmere lucht in uw wagen koelt af en beslaat tegen de koelere plekken, vaak uw ramen. Die condensatie kan uw zicht op de weg belemmeren. Het is daarom belangrijk om de verwarming en ventilatie van uw wagen goed in te stellen om snel van die vervelende condensatie af te komen. Zorg dus voor een regelmatige controle van deze systemen om altijd met een helder zicht op de weg te gaan.

5. Autoverzekering

De winter is een uitstekend moment om uw autoverzekering te herzien. Een goede verzekering beschermt u tegen de financiële gevolgen van ongevallen, die in de wintermaanden vaker voorkomen door gladde wegen. Wij helpen we u graag bij het vinden van de beste dekking voor uw behoeften.